Velkommen til dokumentarfilmfestival om menneskerettigheter

Human Rights Human Wrongs er den eneste filmfestivalen i Norden som hvert år vier hele sitt program til å belyse den aktuelle menneskerettighetssituasjonen i verden.

Human Rights Human Wrongs er den eneste filmfestivalen i Norden som hvert år vier hele sitt program til å belyse den aktuelle menneskerettighetssituasjonen i verden.

Vi på Menneskerettighetshuset i Oslo og Oslo Dokumentarkino arrangerer for fjerde gang Human Rights Human Wrongs.

Festivalen for 2012 er fra 7. til 12. februar, hvor vi vil blant annet vil vise 8 Norges premierer fra hele verden.

Spesialarrangementet på Vika kino tirsdag 7. februar kl.18.00.

Human Rights Human Wrongs (HRHW) er stolte av å introdusere en av verdens fremste tenkere om ikke-vold, Gene Sharp. Han er Human Rights Human Wrongs ‘ æresgjest under festivalen. Få mennesker utenfor akademia har hørt om Gene Sharp, men hans bøker om ikke-vold har inspirert en hel generasjon til opprør mot autoritære regimer, i Serbia under Milosevic, Iran, Egypt, Syria og andre steder i verden. For verdens diktatorer kan spredningen av Gene Sharps ideer bety undergangen for deres regime. Visning av filmen How To Start A Revolution, som handler om Sharps arbeid, vil ha Norgespremiere, og etterfølges av en Q & A sesjon hvor du vil få mulighet til å stille spørsmål direkte til Gene Sharp. How To Start A Revolution vil bli introdusert av regissør Ruaridh Arrow.

Human Rights Human Wrongs er den eneste filmfestivalen i Norden som hvert år vier hele sitt program til å belyse den aktuelle menneskerettighetssituasjonen i verden. Festivalen består av en rekke norske og internasjonale dokumentarfilmer, fordelt på fire tema: Ikkevoldelige revolusjoner, Status Illegal, Næringsliv og menneskerettigheter samt Kampen for rettferdighet.

Se program, filmtrailere, debattema, nasjonale og internasjonale gjester m.m. på www.humanfilm.no.

Human Rights Human Wrongs arrangeres i samarbeid mellom Oslo Dokumentarkino, Menneskerettighetshuset i Oslo og Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Nytt av året er også flere visningssteder. I år har visninger på Vika Kino og Litteraturhuset i tillegg til Parkteatret.

Billetter til de andre filmene og debattene kjøpes i døra på Parkteatret og Litteraturhuset, hold av datoene allerede nå!

Mer informasjon finner du også på:
- Facebook www.facebook.com/pages/Human-Rights-Human-Wrongs/154355981269798?sk=info – LIKE US!
-Twitter  https://twitter.com/#!/HRHW

Mat-Beat 16. okt. 2013

Kom på fest og bli med å feire verdens matsikkerhetsdag! Mat-Beat (leses ”matbit”) skal markere den internasjonale matsikkerhetsdagen, den 16. oktober, etter en ide fra FIAN Norge.

Ta kontakt om du vil jobbe frivillig under Mat-Beat. Lag et Mat-Beat der du bor!

Les mer her.

Bli medlem!

FIAN Norge trenger flere medlemmer som vil hjelpe oss å forsvare alles rett til mat.

Bli medlem du også!

Nyhetsbrevet Mat og Rett
Årsmelding 2012

2012 var et begivenhetsrikt år for FIAN Norge. året var ikke uten turbulens, men det ga også viktige seire.

Last ned FIAN Norges årsmelding 2012 her.