Truer med å blokkere det indiske parlamentet

Manual scavengers demonstrating in New Delhi. Photo: SKA/IDSNMed enklest mulig verktøy, vanligvis også uten noen form for beskyttelse, rengjør daliter latriner og kloakksystemer i India. Mange dør som følge av det farlige arbeidet.

Dette er en ekstremt nedverdigende praksis, som i kastesystemets logikk  “bekrefter” kasteløse som urene. Statsminister Manmohan Singh sa i sin tale til befolkningen på uavhengighetsdagen i fjor, at han ville vurdere “en ny og effektiv lov, for å gjøre slutte på denne motbydelige praksisen“. Så langt har det ikke skjedd noen ting, skriver International Dalit Solidarity Network på sine nettsider.

Dermed opprettholdes en praksis som systematisk gjør at mange millioner menneskers rett til mat brytes. I begynnelsen av august truet hundrevis av kloakkarbeiderne med å blokkere parlamentet om de ikke tar arbeidet med dette lovverket på alvor. Les hele saken her (engelsk).

THB

Mat-Beat 16. okt. 2013

Kom på fest og bli med å feire verdens matsikkerhetsdag! Mat-Beat (leses ”matbit”) skal markere den internasjonale matsikkerhetsdagen, den 16. oktober, etter en ide fra FIAN Norge.

Ta kontakt om du vil jobbe frivillig under Mat-Beat. Lag et Mat-Beat der du bor!

Les mer her.

Bli medlem!

FIAN Norge trenger flere medlemmer som vil hjelpe oss å forsvare alles rett til mat.

Bli medlem du også!

Nyhetsbrevet Mat og Rett
Årsmelding 2012

2012 var et begivenhetsrikt år for FIAN Norge. året var ikke uten turbulens, men det ga også viktige seire.

Last ned FIAN Norges årsmelding 2012 her.