Slik jobber FIAN med barns rett til mat

FIAN jobber for skolemat, tidlig barndom og amming:

FIAN Uttar Pradesh (i en delstat i India) har jobbet med forskjellige støtteordninger som er viktige for å realisere barns rett til mat. Et samarbeid mellom rettighetshaverne og andre frivillige organisasjoner i India og internasjonalt ble gjennomført i 2004. Sammen klarte de å påvirke regjeringen i UP til å implementere ordningen ”Et måltid midt på dagen” i Uttar Pradesh.

Dette har kommet minst 18 millioner barn til gode. I dag får de et varmt måltid på skolen hver dag. Dette har også bidratt til at flere jenter nå går på skolen.

FIAN UP jobber for tiden med å forbedre gjennomføringen av en ordning som har som mål å se helhetlig på barns utvikling. Dette er et nasjonalt program som legger vekt på matsikkerhet og helse. FIAN UP fokuserer spesifikt på en landsby i Jalalpur. Der har de ikke tilgang på Angawardi sentre (helsesentre). Disse sentrene er avgjørende for å kunne følge opp barns underernæring. I tillegg er de viktige for å kunne gjennomføre barns rett til mat da de skal tilby barn under seks år et varmt måltid daglig. Samtidig gir de informasjon til mødre om ernæring (inkludert amming) og hygiene. Senteret har i tillegg tenåringsjenter som målgruppe.

FIAN India samarbeider med IBFAN for å fremme amming (fullamming de første seks månedene) som det viktigste middelet for å sikre barns rett til mat.

Mat-Beat 16. okt. 2013

Kom på fest og bli med å feire verdens matsikkerhetsdag! Mat-Beat (leses ”matbit”) skal markere den internasjonale matsikkerhetsdagen, den 16. oktober, etter en ide fra FIAN Norge.

Ta kontakt om du vil jobbe frivillig under Mat-Beat. Lag et Mat-Beat der du bor!

Les mer her.

Bli medlem!

FIAN Norge trenger flere medlemmer som vil hjelpe oss å forsvare alles rett til mat.

Bli medlem du også!

Nyhetsbrevet Mat og Rett
Årsmelding 2012

2012 var et begivenhetsrikt år for FIAN Norge. året var ikke uten turbulens, men det ga også viktige seire.

Last ned FIAN Norges årsmelding 2012 her.